В резултат на валежи в следобедните и вечерните часове на вчерашния ден,

...
В резултат на валежи в следобедните и вечерните часове на вчерашния ден,
Коментари Харесай

МОСВ: Очакват се повишения на речните нива

В резултат на валежи в следобедните и вечерните часове на вчерашния ден, през днешния ден се очакват незначителни покачвания на речните равнища, съобщиха на уеб страницата си от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Промяна в равнищата на реките се очаква в планинските елементи на водосборите на реките западно от р. Янтра, в това число и на добруджанските реки; във водосборите на север от р. Камчия; във водосбора на р. Тунджа над бент. " Жребчево ", в старопланинските и родопските притоци на р. Марица и в родопските притоци на р. Арда. Повишаване на речните равнища се чака също в планинските водосбори на Западнобеломорския басейн. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, допълват от Министерство на околната среда и водите. 

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология по-значителни нараствания на облачността днес ще има преди обяд над източните, а след обяд над планинските региони, само че единствено на обособени места ще превали кратковременно. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - към 17°.

В петък не се чакат рискови метеорологични феномени.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР